Pravica do odstopa od pogodbe za potrošnike iz Slovenije

Po mnenju zakona o varstvu potrošnikov imajo potrošniki pravico do odstopa od pogodbe v štirinajstih dneh brez navedbe razlogov.

Odpovedni rok je:

 

1. v primeru prodajne pogodbe štirinajst dni od dneva, ko ste vi ali tretja oseba, ki jo imenujete vi in ni prevoznik, prevzela blago/-a.

2. v primeru pogodbe za več izdelkov, ki jih je potrošnik naročil kot del enega samega naročila in je dobavljeno ločeno štirinajst dni od dneva, ko vi ali tretja oseba, ki jo določite vi, razen prevoznika, prejmete zadnje blago, ki ga je prevzel.

3. pri pogodbi o dobavi blaga v več delnih pošiljkah ali kosih štirinajst dni od dneva, ko ste vi ali z vaše strani imenovana tretja oseba, ki ni prevoznik, prevzeli zadnjo delno pošiljko ali zadnji kos.

4. v primeru izdelkov pod blagovno znamko "Bang & Olufsen" trideset dni od dneva, ko ste vi ali tretja oseba, ki ste jo določili in ki ni prevoznik, prevzeli blago.

Če želite uveljaviti svojo pravico odstopa od pogodbe, nas prosim kontaktirajte (electronic4you GmbH, Inglitschstraße 26, 9020 Celovec, Avstrija, Tel.: 0043 463 37 211-41, Fax: 0043 463 37211-10, E-Mail: office@electronic4you.si) z jasno izjavo (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefonu, faksu ali elektronski pošti) o vaši odločitvi za preklic te pogodbe. Uporabite lahko naslednji vzorec odpovednega obrazca, čeprav to ni obvezno. Vzorec odpovednega obrazca lahko prenesete tudi na naši spletni strani https://www.electronic4you.si/formular/widerruf/ v obliki datoteke PDF, ki jo je mogoče izpolniti, jo izpolnite elektronsko in nam jo pošljete. Če uporabite to možnost, vam bomo nemudoma poslali potrdilo (npr. po e-pošti) o prejemu takega preklica.

Za izpolnitev odpovednega roka zadošča, da pošljete obvestilo o uveljavljanju pravice do odstopa pred iztekom odpovednega roka.

Posledice preklica

Če prekličete to pogodbo, vam bomo povrnili vsa plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov, ki izhajajo iz vaše izbire načina dostave, ki ni najcenejša standardna dostava, ki jo ponujamo), ki jo je treba povrniti takoj in ob najpozneje v štirinajstih dneh od dneva, ko smo prejeli obvestilo o vaši prekinitvi te pogodbe. Za to vračilo uporabljamo isti način plačila, kot ste ga uporabili za prvotno transakcijo, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno kaj drugega; v nobenem primeru vam zaradi tega odplačila ne bomo zaračunali nobenih stroškov. V primeru prodajnih pogodb, v katerih nismo ponudili, da bomo blago prevzeli sami v primeru preklica, lahko zavrnemo vračilo, dokler blaga ne prejmemo nazaj ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj, odvisno od tega, kaj je hitreje opravljeno.

Če ste prejeli blago v zvezi s pogodbo, morate blago vrniti ali predati takoj, v vsakem primeru pa najkasneje v štirinajstih dneh od dneva, ko ste nas obvestili o odstopu od te pogodbe na naslov:

electronic4you GmbH
Inglitschstraße 26
9020 Celovec
Avstrija

Fax: 0043 463 37211-10
E-Mail: office@electronic4you.si

Rok je upoštevan, če blago pošljete pred iztekom štirinajstdnevnega roka. Za blago, ki ga je možno poslati s paketom, nosite neposredne stroške vračila. V primeru velikih aparatov in blaga, ki ga ni mogoče poslati kot paket, se pred vračilom obrnite na naš oddelek za stranke electronic4you na office@electronic4you.si ali na 0043 463 37 211-41, da se organizira vračilo. Za blago, ki ga ni mogoče poslati v paketu, krijete stroške, ki jih najdete v naši tabeli stroškov pošiljanja (za špedicijo: 31,5 kg do 80 kg; televizorji od 55" ali naprave od 80 kg; Side by Side hladilniki ali TV sprejemniki od 75") tudi če je bila dostava brezplačna. electronic4you si vedno prizadeva organizirati stroškovno najučinkovitejši povratni prevoz za stranko, če blaga ni mogoče poslati kot paket.

Če prekličete izdelke znamke »Bang & Olufsen«, imate možnost, da nam že prejeto blago vrnete brez stroškov vračila. V primeru preklica se obrnite na naš oddelek za stranke na office@electronic4you.si ali po telefonu na 0043 463 37 211-41. Za izdelke blagovne znamke »Bang & Olufsen«, ki jih je mogoče poslati v paketu, vam bo naš oddelek za pomoč strankam poslala povratno nalepko po e-pošti. Prosimo, uporabite samo nalepko, ki ste dobili od nas. V primeru izdelkov blagovne znamke »Bang & Olufsen«, ki jih ni mogoče poslati kot paket, bomo organizirali brezplačen prevzem. Rok je izpolnjen, če blago pošljete v štirinajstih dneh.

Za morebitno izgubo vrednosti blaga ste odgovorni le, če je ta izguba vrednosti posledica ravnanja, ki ni potrebno za ugotavljanje narave, lastnosti in delovanja blaga.

Če je stranka podjetnik, je preklic v celoti izključen.

Vzorec obrazca za odstopitev

 

(Če želite odstopiti od pogodbe, potem izpolnite ta obrazec in ga pošljite nazaj)

Na:

electronic4you GmbH
Inglitschstraße 26
9020 Celovec
Avstrija

Fax: 0043 463 37211-10
E-Mail: office@electronic4you.si

 

Jaz/mi (*) s tem preklicujem/o pogodbo, ki sem/smo jo sklenil/i (*).
nakup naslednjega blaga(*)/opravljanje naslednjih storitev(*):

     
 

Naročeno______________(*)/Prijeto_______________ (*)

 
 

Ime potrošnika(-ov):

_____________________________________________________

 
 

Naslov potrošnika(-ov):

___________________________________________________

 
 

Številka naročila:

________________________________

 
 

Datum

___________________

 
 

Podpis potrošnika (potrošnikov) (samo za papirno obvestilo)

______________________________________________________

 
 

(*) izberite ustrezno

 

Vzorec izjave o preklicu je na voljo tudi za prenos v obliki PDF datoteke:
 Prenesite PDF vzorec obrazca za preklic

Informacije o tem, kako čim bolj gladko urediti vračila

Prosimo, pošljite nam nazaj artikel primerno zapakiran, po možnosti skupaj z dodatki v originalni embalaži. Uporaba originalne embalaže ni »obvezna«, torej ni pogoj za uveljavljanje vaših pravic, vendar nam postopek poenostavi in zavaruje.

Potrošnik nima pravice do odstopa pogodbe, ki se nanaša na:

 

1. 1. Blago, ki je dostavljeno zapečateno in ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih razlogov, če je bil po dostavi odstranjen pečat. Tudi slušalke sodijo med higienske izdelke, saj se zaradi svoje zasnove nosijo v ušesu in tako pridejo v stik z ušesnim maslom, zato ni mogoče vrniti ušesnih slušalk, če je bil pečat odprt.

2. Zvočni, video posnetki ali računalniška programska oprema, dostavljena v zapečateni embalaži, pod pogojem, da je bil pečat po dostavi odstranjen.

Če kupite v prevzemni trgovini, ne da bi predhodno oddali spletno naročilo. Zato lahko vračilo izdelkov, kupljenih v poslovnih prostorih electronic4you, zavrne brez navedbe razlogov.

Konec koncev potrošnik nima pravice do odstopa od pogodb, sklenjenih na javni dražbi.

 Natisnite pravice odstopa

prosim počakati...


{{var product.name}}
je bilo dano v voziček.
Kaj boste storili?
 Nadaljevati z nakupom  Voziček pokazati & stopiti k blagajni.